Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слънчев бряг ще се сдобие с православен храм

Слънчев бряг ще се сдобие с православен храм

Православната вяра ще намери своето място в черноморската столица на забавлението – курортния комплекс „Слънчев бряг“. Съветът на директорите на акционерното дружество, управляващо курорта, е отредило терен за изграждането на църковен храм, съобщи пред PoligrafF.net директорът Златко Димитров. Към момента се изготвя техническата документация, с която проектът да бъде предложен на общинската администрация на Несебър.

Православната вяра щенамери своето място в черноморската столица на забавлението – курортниякомплекс „Слънчев бряг“. Съветът на директорите на акционерното дружество,управляващо курорта, е отредило терен за изграждането на църковен храм, съобщипред PoligrafF.net директорът Златко Димитров. Къммомента се изготвя техническата документация, с която проектът да бъдепредложен на общинската администрация на Несебър.

„Идеята е на отец Петърот църквата в Несебър. Църковното настоятелство изпрати искане за отреждане натерена и съветът на директорите определи място, където може да предостави правоза строеж. Желанието на свещеника бе, тъй като много от туристите исобствениците в Слънчев бряг са християни, и тук да бъде изграден храм“,коментира Димитров.

Църкви има и в околнитекурортни градчета, но в комплекса такава липсва. Изграждането й ще задоволинуждите на гостите и собствениците, които прекарват доста време в Слънчев брягпрез лятото. Освен това, администрацията на курорта смята, че това ще привлечеи нови гости, ориентирани към поклонническия туризъм.

„В момента текаттехническите приготовления по проектирането и подготвянето на проекта.Естествено, строежът на един храм не е като всяка друга сграда, трябва да сеспазят съответните църковни закони“, поясни Златко Димитров и отказа да сеангажира със срокове, тъй като предстоят доста подготвителни процедури отстрана на българската православна църква, общинската администрация и самитестроителни работи. Все още не е ясно каквоще представлява новият храм. Той ще бъде изграден върху част от зелени площиоколо паркинг „Емона“, в областта на последния светофар преди изхода на курортав посока „Свети Влас“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега