Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сок от череши два пъти дневно бори безсънието

Сок от череши два пъти дневно бори безсънието

Учени от университета в Луизиана са открили, че натуралният сок от череши, освен много вкусен, е и особено полезен за здравословния и пълноценен сън. Специалистите открили, че две чаши дневно – сутрин и вечер, помагат в борбата с безсънието, което на по-късен етап може да доведе до редица заболявания.

Учени от университета в Луизианаса открили, че натуралният сок от череши, освен много вкусен, е и особенополезен за здравословния и пълноценен сън. Специалистите открили, че две чашидневно – сутрин и вечер, помагат в борбата с безсънието, което на по-късен етапможе да доведе до редица заболявания, пише "Daily Mail".

Безсънието е често срещан проблемпри възрастните хора, особено при тези над 65 години. Най-честите причини забезсънието са стресът, депресията, различни медикаменти, както и злоупотребатас възбуждащи организма вещества като кофеина и таурина.

Липсата на пълноценна почивка,освен че натоварва организма ни, на по-късен етап може да доведе до сериознипоследици като хронични болки, високо кръвно налягане, диабет, затрудненосъсредоточаване и деменция. Страдащите от безсъние често прибягват досънотворни медикаменти, които обаче имат на свой ред куп вредни страничниефекти.

Вместо химични препарати,повечето последователи на здравословния начин на живот предпочитат различни „бабиниилачи“ като топлото мляко, билковият чай и т.н. Новото изследване предлага ощеедин лек срещу хроничното безсъние. Ние пък смятаме, че това е и най-вкусниятизмежду природните сънотворни – черешовият сок.

Д-р Грийнуей, завеждащ екипа отуниверситета в Луизиана, провел изследване, в което сънният цикъл надоброволците бил внимателно изследван. Макар ефектът от черешовия сок да еотдавна познат на природната медицина, екипът на д-р Грийнуей най-после обяснизащо напитката помага при безсъние.

Оказва се, че натуралният сок отчереши е естествен източник на мелатонин – хормонът, който помага за регулиранена сънния цикъл при хората. Освен това, веществата в натуралния пигмент начрешите съдържа естествени полифенолни съединения, които помагат за синтезиранетона другия важен за сънния цикъл медиатор – серотонина.

Макар сокът от череши да не еуниверсален лек, който заличава причините за безсънието, според учените отЛуизиана той може значително да подобри сънния цикъл и, съответно, даподпомогне борбата с хроничната умора и съпътстващите я заболявания. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега