Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Созопол прие бюджета за 2024 година, вижте какво е заложено в него

Созопол прие бюджета за 2024 година, вижте какво е заложено в него

Инвестиционната програма на община Созопол за тази година е 5 602 663 лева.

Общинският съвет в Созопол прие бюджет 2024 година. Рамката тази година е 38 100 000 лв. Съветниците гласуваха бюджетите на всяко от населените места в общината, финансирането на детски градини и училища, НПО, спортни клубове и читалища.  Приходите от местни дейности в община Созопол тази година са 24 950 000 лева. Те обезпечават разходите за местни дейности на стойност 22 729 000 лева. Дофинансирането е малко над 2 млн. Държавното финансиране е в размер на над 13 млн.Тази година има увеличение на субсидиите с 1,5 млн.лв.  

Преходният остатък е в размер на 3 496 000 лева. Данъчните приходи са в размер на 10 916 000 лева, а неданъчните 12 815 000 лв. Инвестиционната програма на община Созопол за тази година е 5 602 663 лева.

„Бюджетът е реалистичен. Трябва да се следят всички механизми по контрол на разходването на средствата и контрол на приходоизточниците, за да осъществим заложеното в бюджета“. Това заяви кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

Общината работи по подготовката на няколко важни проекта. За изграждането на моста над река Равадинска са заделени 549 хил. лв. Спечелен е проект с европейско финансиране за енергийна ефективност на сградата на Община Созопол. Предстои и ремонт на градския парк в новия град – т.нар. „Магарешки площад“. Ремонтът е финансиран от държавата с целева субсидия за капиталови разходи148 хил.лв са предвидени за проектиране на канализационна мрежа в село Атия, ще се изгражда и канализационна мрежа в селата Росен и Зидарово. С финансиране по републиканска програма от 6 млн.лв  ще бъде направен ремонта на пътя от с. Зидарово до разклона за селата Габър и Вършило и една голяма част от улиците в кв. „Мисаря“.

„Вече има одобрен проект за училището в село Росен. Предстои и подписване на договор по одобрен проект и за училището в Созопол . Работи се и по проект за цялостна реконструкция на летния театър в стария град.  В бюджета са включени средства за подготвяне на техническата част на няколко проекта, за да може общината да е готова с тях и да кандидатства веднага, щом се отвори програма за финансиране. Заложили сме много такива, като завършването на проектирането на канализацията на село Атия, довършване на проектирането на канализацията и пречиствателната станция на село Росен, проектиране на канализация на село Зидарово. Сега започват археологическите  разкопки на мястото на строежа на автогарата и се надявам до есента да са готови и през 2025г. да започнем самото строителство“, каза кметът Янакиев. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега