Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спасеното българско знаме от Росенец тръгна от Бургас за националния протест в София

Спасеното българско знаме от Росенец тръгна от Бургас за националния протест в София

Флагът бе прибран от Бисер Русимов и Иван Иванов от ОЗБГ. Те получиха подкрепа от родственик на Левски.

"Спасеното" българско знаме от плажа в Росенец тръгна от Бургас за националния протест в София. Там то ще бъде символ на обединения български народ, който иска да постави началото на един нов парламент. Това коментира Бисер Русимов от ОЗБГ. Той и негов съмишленик на име Иван Иванов прибраха флага, който охранител на НСО захвърли на плажа, по време на протеста в събота.

Двамата преплували до плажната ивица, където без проблем взели знамето. Русимов призна, че в началото бил притеснен как ще реагират хората от протеста, но подчерта, че нито за миг не е имало напрежение нито към него, нито между двете групи - на протестиращите и на подкрепящите ДПС и Ахмед Доган.

Заедно с флага, към София отпътува и специално изработен "електрически стол", който носи символичното послание за възмездие, обясни Кристиян Киров. " Това е символът на нашето възмездие. Отиваме да подкрепим нашите сънародници и очакваме още хора за излязат да протестират", допълни той.  



Сред участниците в днешната проява се открои и общинският съветник на ДБГ Манол Тодоров. Пред наш репортер той коментира, че стимул да се включи в този протест са двете му деца. "По-голям стимул от това нямам, тъй като нищо добро не ги чака с това управление" и допълни, че  оставка се иска на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. "Защо трябва да се замазват очите на протестиращите с оставки на министри? След като управляващите са категорични, че ще спечелят изборите, аз си мисля, че няма нищо по-нормално да си тръгнат и след няколко месеца да спечелят изборите щом са сигурни в себе си", коментира Тодоров. 

Те получиха подкрепа от родственик на Левски. Чавдар от Пловдив прояви пред медиите завидни познания на тема история и призна, че протестът на Росенец е била първата проява от този сорт, в която се е включвал някога. Взел участие случайно, докато бил на почивка. Сега обаче заминава, заедно със знамето, за да се включи в протеста в София.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега