Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Специален "Бургаски концерт" поставя началото на Коледния сезон на 6-и декември

Специален "Бургаски концерт" поставя началото на Коледния сезон на 6-и декември

Две седмици ни делят от празника на Бургас - 6-и декември. Това е и символичната дата, която поставя началото на Коледните празници в града.

Две седмици ни делят от празника на Бургас - 6-и декември. Това е и символичната дата, която поставя началото на Коледните празници в града. Подготовката е вече в разгара си, като в това число влиза и Никулденския празничен концерт, по време на който ще бъдат включени светлините на коледната украса.

По традиция той ще се проведе на пл. "Тройката". Тази година обаче концепцията ще бъде малко по-различна от миналата. Общината е подготвила един почти изцяло "бургаски концерт", сподели пред “PoligrafF” началникът на отдел "Култура" в Община Бургас – Петър Парушев. В празника ще се включат популярни в цялата страна изпълнители от региона.

"Водещи ще бъдат Рафи Бохосян и актьорът Филип Аврамов. В концерта ще се включат и хор "Фортисимо", оркестърът на Левон Манукян "Collegium Musicum", дует "Бургас", Клуб по спортни танци "Бургас 1975", група "Four" и приятели, оперните изпълнители Мария Цветкова, Йордан Христов, ПФА "Странджа" и други", обясни още Парушев.

Засега се планира концертът да започне около 17:30 часа, като коледната украса ще грейне между 18:00 и 18:10 часа. Планирането на концерта продължава, като пълната програма ще стане ясна в навечерието на празника.

Междувременно, украсяването на града за Коледа продължава. Елхата на площад "Тройката" вече е покрита със зеленина и предстои "обсипването й със светлини". Допълнителна украса ще има и в ж.к. "Меден рудник". Нови елементи ще има на ул. "Ал. Г. Коджакафалията", както и на входа на комплекса. Голяма коледна елха ще грейне и на тревните площи край училището "Петко Росен".

И тази година най-големият комплекс в града ще има своя програма за Никулден. Тя е подготвена от читалище "Св. Св. Кирил и Методий". Концертът ще бъде фолклорен, уточни началникът на отдел "Култура".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега