Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съпруги на моряци от „Царевна”: Казаха, че са се евакуирали сами

Съпруги на моряци от „Царевна”: Казаха, че са се евакуирали сами

От Донецките части са им казали също „Знаем, че вашето правителство не ни харесва, но ние не можем да ви оставим тук, длъжни сме да ви помогнем“. Представителите на Донецката армия дори са се извинили на екипажа за причиненото неудобство, е разказал Рали Димов на съпругата си.

Моряците от „Царевна” са се евакуирали сами. Това обясняват съпругите на двама от моряците, които бяха блокирани на пристанището в Мариупол. „На тях им е писнало да чакат, събрали са си куфарите, тези 15 човека, слезли са от кораба, намерили са войниците от ДНР, които владеят пристанището, и са помолили да бъдат евакуирани и са евакуирани с тяхна помощ.”, разказа Севдалина Стоянова. Нямало е представители на военно разузнаване от българска страна, те не знаят оттук нататък кой ще ги поеме", заяви още Стоянова.

Припомняме, че вчера правителството обяви, че корабът се изтегля успешно от водите край Мариопул, а днес руското посолство у нас съобщи, че моряците са настанени в хотел в сепаратистката Донецка народна република. 

„Може би са били в непосредствена близост частите на Донецката армия. Моряците са отишли при тях и са казали, че искат да се евакуират, а от ДНР са приели на драго сърце идеята и са казали дори цитирам: „Какво чакахте досега“. Това разказа Катерина Димова - съпруга на Рали Димов, който е бил на борда. От Донецките части са им казали също „Знаем, че вашето правителство не ни харесва, но ние не можем да ви оставим тук, длъжни сме да ви помогнем“. Представителите на Донецката армия дори са се извинили на екипажа за причиненото неудобство, е разказал Димов. 

„Оттам нататък са тръгнали и са организирали всичко. Първата им работа е била да снимат членовете на екипажа, за да можем ние близките да видим, че са живи и здрави. Дали са им хранителни продукти и днес вече ги настаниха в хотел”, добави тя. Димова посочи, че към този момент съпругът ѝ не е споделил българските власти да са се свързали с моряците. 

„Постоянно са с охрана. Първо са били войниците от Донецката армия, после полицаи”, подчерта Димова. Близките отрекоха при българите на кораба да са се качвали украински националисти и да са им вземали личните телефони. „Никой не се е качвал. Не са били отвлечени в никакъв случай”, разказаха те. И уточниха, че всички са добре и са по-спокойни.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега