Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Състоянието на пострадалото момиче от Цар Калоян е стабилно

Състоянието на пострадалото момиче от Цар Калоян е стабилно

Девойката се бори за живота си в болницата в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, малтретирана и запалена

Вълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното момиче от Цар Калоян. Девойката се бори за живота си в болницата в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, малтретирана и запалена. Екипът от лекари, ръководен от проф. Стефан Станчев, който е началник на отделението по ортопедия и травматология, бяха първите, които започнаха да се борят за живота на момичето. В четвъртък се наложи те да ампутират лявата й ръка.

„Пациентката беше докарана в тежко състояние. След консилиум, който беше проведен, се наложи ампутация, която беше направена поради нежизненост на тъканите в областта, която беше ампутирана. По принцип тази интервенция е изключително тежка както и за пациентите, така и за лекарите, защото се стремим да спасяваме и възстановяваме крайниците”, обясни пред NOVA медикът.

Състоянието на момичето е стабилно и с добри жизнени показатели, потвърди проф. Станчев. Тя е на командно дишане, но й се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите. Ортопедът обясни, че е желателно кръводарителите за момичето да бъдат от Русе, тъй като болницата няма възможност за транспортиране от други места. Възможно е и даряване на кръв в Плевен, където е лабораторията, която обработва дарените банки.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега