Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира процедура за изработване на Общия устройствен план на Поморие

Стартира процедура за изработване на Общия устройствен план на Поморие

Предложението за стартиране на ключовата процедура беше направено от кмета Иван Алексиев.

На днешното си редовно заседание Общински съвет – Помориеединодушно даде съгласие да се възложи изработването на задание за проект заизменение на Общ устройствен план (ОУП) на община Поморие.

Поради редицапричини, датиращи от 2005 година, приемането на Общия устройствен план емногократно възпрепятствано и към момента Поморие все още не разполага с такъв.Предложението за стартиране на ключовата процедура беше направено от кмета ИванАлексиев, като през годините той неведнъж е фокусирал общественото вниманиевърху проблема.

През 2005 г.Министерството на регионалното развитие и благоустройството възлагаизработването на проект за изменение на ОУП. След необходимите съгласувателнидействия 2 години по-късно планът е приет, но не е одобрен от тогавашнияОбщински съвет. Промени в Закона за Черноморското крайбрежие  и въвеждането на екологичната мрежа „Натура2000” завишават изискванията и налагат актуализация на вече изработения план.

 Следва четирикратна отрицателна оценка отМинистерството на околната среда и водите и през 2015 г. е постановено решениеза прекратяване на процедурата за „Изменение на ОУП на община Поморие”.В средата наминалата година беше сключено ново споразумение с Министерството нарегионалното развитие и благоустройството, по силата на което община Поморие щебъде финансово подпомогната за изработване на задание за опорен план за проектна Общ устройствен план.

Представяйкигореизложените факти, кметът Иван Алексиев инициира подновяването на процеса.„Осъзнавам колко е амбициозно това намерение, но тази стъпка е изключителнаважна и се надявам, че при една добра организация в рамките на две години ОУПще бъде факт”, коментира още той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега