Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира първото изследване по метода на пуловете

Стартира първото изследване по метода на пуловете

Първото изследване по метода на пуловете стартира днес. Ще бъдат взети 6 проби с по 5 човека в пул. Резултатите на 30-те човека ще бъдат готови до два дни. Това стана ясно от заседанието на Общинския кризисен щаб днес.

Първото изследване по метода на пуловете стартира днес. Ще бъдат взети 6 проби с по 5 човека в пул. Резултатите на 30-те човека ще бъдат готови до два дни. Това стана ясно от заседанието на Общинския кризисен щаб днес. 

Изследванията ще се правят от  оторизираната от Министерството на здравеопазването за Бургас лаборатория. В момента се верифицира методиката за пул изследванията и се изготвят списъците  на рискови групи, които поетапно ще бъдат изследвани. Прави се и организация за пробонабирането, което ще обхване над 1500 човека - полицаи, лекари, соц. работници, администрации, обслужващи на гише, служители на Патронажна грижа, екипи, които доставят хранителни продукти до домовете. В пробо набирането ще бъдат включени специалисти от УМБАЛ Бургас, Референтната лаборатория, Белодробната болница и РЗИ. 

При положителен резултат на извадката от пуловете, ще бъде направено  повторно изследване на всички в пула. Няма промяна в броя на  регистрираните от корона вирус  пациенти в Бургас.Днес ще бъдат взети проби на двама от настанените в Инфекциозно отделение, ако бъдат отрицателни , ще бъдат изписани.1323 са хората под задължителна карантина в областта, като от тях 587 са в Бургас. УМБАЛ Бургас разполага с достатъчно аспиратора в момента.

Общинският кризисен щаб е поръчал 2000 защитни маски от висок клас, които ще бъдат разпределени на здравните заведения и Спешна помощ.Екипите на Спешна помощ са обезпечени  с достатъчно защитни облекла и средства, обясни директорът на центъра д-р Асен Кърджиев.На вчерашния празник не е имало инциденти, нито струпвания на хора по КПП за влизане и излизане от града.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега