Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойнев предлага екоборд да следи проекта в Карадере

Стойнев предлага екоборд да следи проекта в Карадере

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че строителство в местността Карадере не е възможно преди излизане на екооценката на специалистите. Той успокои гражданите, че дейности по застрояването на терена няма. Министърът предложи на на всички екологични организации да създадат единен екологичен борд и да наблюдават дали инвеститорът спазва закона. „Това разбира се не отменя ангажиментите на правителството“, подчерта още Стойнев.

Министърът на икономиката иенергетиката Драгомир Стойнев заяви, че строителство в местността Карадере не евъзможно преди излизане на екооценката на специалистите. Той успокоигражданите, че дейности по застрояването на терена няма. Министърът предложи нана всички екологични организации да създадат единен екологичен борд и данаблюдават дали инвеститорът спазва закона. „Това разбира се не отменяангажиментите на правителството“, подчерта още Стойнев. 

Зам.-министър Анна Янева припомни, че подписаният Меморандуммежду държавата и инвеститора не е начало на строителството, а се даваединствено административно обслужване по Закона за насърчаване на инвестициите.„Ако след преминаване през екологичните процедури, проектът няма да сереализира“, каза още Янева. Тя подчерта, че по проекта не се предвиждафинансова помощ от държавата и изграждане на съпътстваща инфраструктура.  

Сертифицираният в момента проект е на стойност 105 млн. лв.и предвижда изграждането на три хотелски обекта върху 22 имота на площ от 247декара, които са собственост на инвеститора. Според първоначалните планове наинвеститора проектът е бил на стойност 315 млн. лв. и е предвиждал изгражданена 1 000 самостоятелни жилищни единици, три самостоятелни хотелски комплекса на44 обекта, зони за обществено обслужване, плаваща пристанищна инфраструктура.

След съгласувателна процедура свсички ведомства, които имат отношение, на инвеститора е отказано сертифициранепо ЗНИ. Първоначалният проект е бил върнал, защото не отговаря не изискванията,след което инвеститорът внася изцяло нов проект, който отговаря на изискваниятаи се сертифицира в момента, поясни още зам.-министър Анна Янева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега