Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Ще направим всичко възможно, така че Карадере да не бъде застроен

Павлова: Ще направим всичко възможно, така че Карадере да не бъде застроен

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и екип от министерството обсъдиха процедурата за изработване на Общ устройствен план на община Бяла с представители на Гражданска инициатива „Да спасим Карадере". Министърът успокои, че ще бъдат предприети всички законосъобразни действия, така че плажът да не бъде застроен.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и екип от министерството обсъдиха процедурата за изработване на Общ устройствен план на община Бяла с представители на Гражданска инициатива „Да спасим Карадере". Министърът успокои, че ще бъдат предприети всички законосъобразни действия, така че плажът да не бъде застроен.

"Ще препоръчаме на кмета на община Бяла да наложи строителна забрана за територията до влизането в сила на Общия устройствен план", потвърди тя и посочи, че изработването на Общия устройствен план на Бяла, област Варна, ще бъде възложено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а не от общината, като това може да стане до средата на месец юли, ако местната власт отрази в указания срок направените до момента бележки по проекта на заданието.

При изработването му ще бъдат спазени всички изисквания на екологичното законодателство, каза още Павлова и допълни, че това включва и изготвяне на екологична оценка, която ще бъде подложена на широко обществено обсъждане.

По време на разговора бяха коментирани и кадастралните карти за плаж „Карадере". Наличието на две кадастрални карти за него се обуславя от факта, че попада в землищата на две населени места – гр. Бяла и с. Самотино. Това няма да се отрази на специалния статут на „Карадере" като плаж за екотуризъм, подчерта министърът.

"От месец март тази година има изготвена кадастрална карта за територията, попадаща в землището на село Самотино. Министерство на туризма, като отговорна институция след влизане в сила на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, трябва да поиска от Агенцията по геодезия, картография и кадастър скица, така че за него да бъде издаден Акт за изключителна държавна собственост", обясни Павлова.

Участниците в срещата се договориха представители на гражданската инициатива да участват в работна група съвместно с експерти на министерството, която да разгледа и предложи изменения в текстовете на Наредба № 8/2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове и в Наредба № 3/2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри.

Целта е така да се прецизира нормативната уредба, касаеща устройственото планиране, така че тя да отговаря на съвременните екологични изисквания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега