Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО отчете рекорден скок в броя заразени с Covid-19 по света

СЗО отчете рекорден скок в броя заразени с Covid-19 по света

Близо една трета - над 50 хил. са установени в Бразилия. Висок брой нови случаи на коронавирус са установени и в САЩ и Индия.

Световната здравна организация отчете рекорден скок в броя заразени с Covid-19 по света. За едно денонощие изолираните положителни проби са 183 хил. - най-високият брой от началото на пандемията досега, предава ВВС. Близо една трета - над 50 хил. са установени в Бразилия. Висок брой нови случаи на коронавирус са установени и в САЩ и Индия. Към момента общият брой на доказаните случаи на Covid-19 в света е почти 9 млн. Смъртните случаи са над 467 хил.

Новорегистрираните случаи в съседна Турция са 1 192. Има 23 нови жертви и 1 412 излекувани. Към 15 ч. в неделя новите случаи в Румъния са 315 за едно денонощие, в Сърбия са 91 за 24 часа, В Македония - 101, а в Гърция - 10 за едно денонощие.

Началникът на американския Национален център по заразни болести - д-р Антъни Фоси коментира, че не се касае за втора вълна. Напротив, все още се намираме в първата вълна на коронавируса, предава АР. Според американски експерти, предвид различната природа и особеностите на SARS-CoV-2, както и досегашното му разпространение, не следва да прогнозираме пандемията така, както сезонния грип, който традиционно изчезва в началото на пролетта, за да се завърне отново наесен.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега