Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Температурите ще се повишат до края на седмицата

Температурите ще се повишат до края на седмицата

Нова порция сняг се очаква в Източна България утре и в сряда.

Ако не затопляне, то поне размразяване ни очаква в средата на тази седмица. Над нулата ще се покачат температурите първо в Южна България, при това още в сряда. В четвъртък и петък същото ще се случи и в останалата част на страната. Повишението обаче няма да е дълготрайно. Още в неделя живакът отново ще тръгне надолу, но студове като тези от последните дни не ни очакват.

Това коментира климатологът Георги Рачев в ефира на БНТ. Той определи настоящата ситуация като "уникална", тъй като подобни студове рядко се задържат толкова дълго по нашите ширини. Обикновено последователните "ледени дни", с максимални температури под -2/-3 градуса, не са повече от 1-2, а тази година ни измъчи цяла ледена седмица.

"Ние имахме максимална температура -11,5 градуса. В София имаме повече от 60 часа, в които температурата не се качвала над -10 градуса. Това за нашия климат не е често срещано явление. Това може да се усети веднъж на 30 години, а с този вятър усещането на студ просто е феноменално", каза още климатологът.

За съжаление целият януари се очертава като по-студен от нормалното. За радост на любителите на зимни спортове, в планините ще натрупа доста сняг, който може да се задържи и до Великден, най-вече във високата планина. Нова порция сняг се очаква и в Източна България. Според прогнозите, снежинки ще захвърчат утре и в сряда.

"До края на месец януари се очаква средиземноморски циклон, след което ще има един промеждутък от около седмица, в който над нашите географски ширини синоптичната обстановка ще бъде по-спокойна. Няма да има обилни снеговалежи, но определено януари месец върви към студен", заключи Рачев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега