Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ТИЦ-овете влизат в единната мрежа до 2016 г.

ТИЦ-овете влизат в единната мрежа до 2016 г.

„Туристическите информационни центрове (ТИЦ) са важен източник на информация за местния бизнес и организациите в туризма, както и партньор на държавата в разработване на политики за привличане и задържане на посетители в региона и тяхното качествено обслужване."

„Туристическите информационницентрове (ТИЦ) са важен източник на информация за местния бизнес иорганизациите в туризма, както и партньор на държавата в разработване наполитики за привличане и задържане на посетители в региона и тяхното качественообслужване." Това заяви Мария Иванова - директор на дирекция "Туристическа политика" в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), при представяне на резултатите от изпълнението на проект "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове, функционираща въз основа на единни стандарти".

"Свързани в мрежа, която функционира на база единни стандарти, те щеповишат информираността на потребителите за различни туристически места ипродукти, ще съдействат за увеличаване на търсенето и постигането на по-високаудовлетвореност от туристическото преживяване, както и за подобряванепривлекателността на утвърдени или по-слабо известни дестинации в България", допълни Иванова.

Предвижда се наредбата заорганизацията и дейността на ТИЦ-овете у нас да е готова в рамките на максимумдва месеца. Същинското сертифициране пък ще стартира догодина, като доброволенакт, но със задължителни изисквания. По думите на Иванова, повече от половинатаинфо центрове вече отговарят на разработените стандарти.

Окончателното свързване нацентровете в националната мрежа трябва да приключи до 2016 година. Дотогававсички кандидатстващи за сертификат трябва да изпълняват списък с изисквания, обединени в3 групи - за достъпност, оформление и оборудване; функциониране и финансиране и качество на обслужването.

Разходите за покриване на минималните изисквания затехническо оборудване са между 800 и 1000 лв., а за издаване на сертификат щесе плаща такса, която няма да надвишава сегашните нормативнопризнатикомандировъчни при категоризацията на туристически обекти, поясни Иванова.

Проучването показва, че общо в България са създадени 137ТИЦ-а, като работещите в момента са 94. Повечето от тях са открити катообщинска собственост през периода 2000-2009 г. средно с по 2-ма души персонал,които обаче не са с образование в сферата на туризма.

Проектът за единнатасистема се финансира по оперативна програма "Регионалноразвитие" 2007-2013 г. в рамките на Схема за предоставяне на безвъзмезднафинансова помощ № BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен националенмаркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационнотообслужване". Той е на стойност 531 хил. лева и приключва на 11 юли т.г. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега