Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трима пенсионери станаха жертви на измамници

Трима пенсионери станаха жертви на измамници

Трима бургаски пенсионери влязоха в списъка с жертви на измамници в първия ден от седмицата, съобщават от ОДМВР Бургас. Първият бе ограбен от случаен минувач, поискал старецът да му развали пари. Пенсионерка дала 2 000 лева за "лечение на близък", а 81-годишен бургазлия плати 3 300 лева за колет с франзели.

Трима бургаски пенсионери влязоха в списъка с жертви на измамници в първия ден от седмицата, съобщават от ОДМВР Бургас. Първият бе ограбен от случаен минувач, поискал старецът да му развали пари. Пенсионерка дала 2 000 лева за "лечение на близък", а 81-годишен бургазлия плати 3 300 лева за колет с франзели.

88-годишен пенсионер бил спрян рано сутринта от непознат мъж, който поискал да види парите му. Обяснил му, че целта му е удребняване на банкнотите. Изамникът взел парите от ръката му и после му ги върнал. Когато обаче старецът преброил сумата, установил, че липсват 245 лева.

Около 13:30 часа е регистриран и случай на измама по класическия механизъм "животоспасяваща операция на близък". 81-годишна бургазлийка получила телефонно обаждане за това, че неин роднина бил пострадал при пожар. За лечението му били необходими 2 000 лева, които жената предала на непознат мъж.

По-късно следобяд 81-годишен бургазлия съобщил, че е станал жертва на "колетната" схема. Възрастният мъж предал сумата от 3 300 лева на непознат мъж, който го привикал в парка до Старата поща. Парите били предназначени за "колет от Гърция", в който имало 28 000 евро. Вместо банкноти, обаче, в пакета имало две франзели.

Работата по случаите продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега