Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ „Дева Мария” изнася Covid-отделението си във Военна болница

УМБАЛ „Дева Мария” изнася Covid-отделението си във Военна болница

Ковид отделението на УМБАЛ "Дева Мария" в кв. "Ветрен" се изнася на територията на Военна болница в Бургас. По този начин се разкриват допълнително 30 легла за пациенти с Ковид, с които общия брой на леглата става 40.

Ковид отделението на УМБАЛ "Дева Мария"  в кв. "Ветрен" се изнася на територията на Военна болница. По този начин се разкриват допълнително 30 легла за пациенти с Ковид, с което общия брой на леглата става 40. Това е планирано да се случи от 9 ноември, обяви на извънредна пресконференция днес собственикът на лечебното заведение Семир Абумелих. 

По думите му това се прави с цел да се осигури спокойствието на всички останали пациенти -  родилки, кардиоболни, хора с ортопедични, неврологични,  урологични и други заболявания, който са настанени в УМБАЛ "Дева Мария".  

"Към момента разполагаме с 10 легла и две в интензивно отделение. Отделението е препълнено. Има огромно затруднение в областта, затова има нужда от допълнителни легла. Такъв натиск за едно заболяване не е имало", коментира Абумелих. По думите му пациентите от Онкото, което е на територията на Военна болница, ще бъдат пренасочвани към централата на УМБАЛ "Дева Мария", където ще бъдат настанени далеч от ковид болни.  

"Осигурено е абсолютно всичко. Дай Боже никой да няма нужда, но както се вижда не е така", допълни той. По думите му на всеки един служител на здравното заведение се правят ежемесечни PCR тестове, за да се гарантира здравето на здравните работници.  Към този момент общо 18 лекари и 23 сестри обслужват ковид отделението.

"За мен, в момента, здравето на лекарите и медицинския персонал, е приоритет номер 1. Вече загубихме един от нашите лекари, нямам намерение да губя никой допълнително. Не искам да се случи това, което се случи при колегите в Пирогов, където 60 човека медицински персонал се зарази. Ако това се случи в Бургас - няма здравна система вече", допълни Абумелих. 

Според него важното е да не се допусне епидемична точка тук (бел. ред. УМБАЛ "Дева Мария"), всички да са тествани, да са отрицателни, да са спокойни. Заради липсата на комуникация между лечебните заведения за това къде има свободни легла за прием на пациенти с Ковид, Абумелих е поръчал да се изгради единна информационна система за собствена сметка. Целта е да се вижда в реално време къде в региона има свободни легла, за да могат да се настаняват пациенти. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега