Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Установиха два случая на коронавируса при новородени

Установиха два случая на коронавируса при новородени

По всяка вероятност вирусът може да бъде предаден от майката на нероденото й дете.

Установиха два случая на коронавируса при новородени, което показва, че по всяка вероятност вирусът може да бъде предаден от майката на нероденото й дете.

Единият от случаите е регистриран на 2-ри февруари. Заразена с щама жена родила бебе. 30 часа по-късно детето било тествано за вируса, като тестът бил положителен. Към момента състоянието на бебето е стабилно, то няма висока температура или кашлица. Страдало обаче от задух. При тест с рентген са установени следи от инфекция. Бебето било и с нарушени функции на черния дроб, предава Ройтерс.

Регистриран е и още един случай на заразено бебе, при което обаче не се знае дали е получило вируса от майка си преди раждането, или от детегледачката си в последствие. Детето се родило на 13 януари. И майката, и гледачката са заразени с щама. Бебето е в стабилно състояние, животът му не е в опасност.

Междувременно, Международният комитет по таксономия на вирусите (МКТВ) измисли име на новия щам. До този момент той бе наричан от експертите и медиите "коронавирус", което всъщност е името на групата от вирусни щамове. По препоръка на СЗО бе въведено и краткото наименование "2019-nCoV", идващо от годината на появата на вируса (2019), n за "нов" и CoV за Корона Вирус.

Това кодово име обаче се оказа твърде трудно за употреба. От МКТВ изтъкват, че именуването на нов вид вирус е важна задача, тъй като името ще послужи както на експертите, така и на обществеността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега