Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Утре откриват ловния сезон за прелетен дивеч

Утре откриват ловния сезон за прелетен дивеч

Утре откриват ловния сезон за прелетен дивеч. Считано от 13-и август ловците ще имат право да излизат на лов за - пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекас и обикновена бекасина. Ловуването се извършва само с писмено разрешение от съответните органи и според задължителните мерки за безопасност.

Утре откриват ловния сезон за прелетен дивеч. Считано от 13-и август ловците ще имат право да излизат на лов за - пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекас и обикновена бекасина. Ловуването се извършва само с писмено разрешение от съответните органи и според задължителните мерки за безопасност.

На територията на Регионална дирекция по горите – гр. Бургас (РДГ Бургас) има  регистрирани 9 079 ловци, обединени в 173 ловни дружини и 14 ловни сдружения. Тази година изпитите за придобиване на право на лов взеха 237 души от общо 277 кандидати. Сред успешно завършилите са и 5 жени.

С цел предотвратяване на нарушения при ползване на дивеча и нещастни случаи при провеждане на ловни излети, РДГ Бургас организира съвместни проверки с представители на МВР, горските стопанства и ловните сдружения по спазване по Закона за лова и опазване на дивеча, проверки на оръжието и употреба на алкохол.

Строго ще се следи за използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства и живи птици за примамка. Употребата на алкохол преди и по време на лова е забранена. Заради повишената опасност от горски пожари всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова.

Преди началото на ловния излет ръководителят трябва да провери за наличието на заверени ловен билет, членска карта и валидно разрешение за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. Ловци, които не са екипирани с шапка и облекло с ярък сигнален цвят, се отстраняват. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.

Ловното оръжие е лично и не се предоставя на никого. То се носи в калъф и изпразнено при движение в населени места или извън тях до мястото на ловуването. Не е позволено неговото сглобяване и зареждане на разстояние по-малко от 200 метра от населено място.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега