Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас организират безплатни прегледи при специалист онкохирург

В Бургас организират безплатни прегледи при специалист онкохирург

Пет жени ще получат подаръчни ваучери за микроблейдинг на вежди

Всяка година на 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака. Инициатива, която обединява общности от целия свят с една цел – да изразят своята подкрепа за онкологично болни пациенти и да предприемат лични действия за едно по-здраво общество. По данни на Световната здравна организация годишно над 12 млн. души получават тежката диагноза, а около 7,5 млн. умират от болестта. Добрата новина е, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.

Най-важното за по-ранната диагноза е самонаблюдението. При появата на симптоми като например стомашен дискомфорт, кашлица и тежест в гърдите, промяна на теглото без причина, е необходим незабавен преглед при лекар-специалист. Редица рискови фактори са причина за появата и развитието на туморните заболявания, но те не могат да се разглеждат изолирано. Комбинации от различни външни фактори, фактори на организма и психичното здраве могат да провокират поява на един или друг тумор. Водещ фактор за риска от тумори на белите дробове е тютюнопушеното, но не бива да се пренебрегва и рискът за т. нар. пасивни пушачи. Все по- често се дискутира значението на факторите физическа активност и наднормено тегло. Те се свързват с по-висока заболеваемост от тумори на млечната жлеза, колоректален рак, тумори на простатата, женски гениталии.

Онкологията е най-бързо развиващата се медицинска специалност. За няколко десетилетия сме свидетели на бурно развитие и поява на терапевтични възможности, които позволяват да се увеличи продължителността и да се подобри качеството на живот при това хронично заболяване. Въвеждат се по-нови методи на хирургично лечение, а с помощна на авангардни технологии се прецизира лъчетерапията без да се увреждат по никакъв начин здравите тъкани. Основната цел и инициатива на КОЦ-Бургас е да предотврати прогресията на болестта причинени от рак, като повиши осведомеността за онкологичните заболявания и насърчи ранното диагностициране и лечение.

Пандемията от COVID-19 засегна значително раковоболните пациенти поради отложени прегледи, забавяния и промени в леченията. В този контекст КОЦ- Бургас изготви план за борба с рака като предостави възможност за намаляване на въздействието от пандемията върху грижите и подкрепата за раковоболни пациенти.

По случай Световният ден за борба с рака, КОЦ- Бургас с подкрепа от  Ротари клуб „Бургас  Приморие", организира безплатни прегледа при специалист онкохирург за диагностика на рак на млечната жлеза(консултация и преглед) . Oтделяме внимание не само за лечение на хората, но и за това всяка жена да изглежда добре, да се чувства прекрасна, защото това е изключително важна част от оздравителния процес. За това ние с с подкрепа на Милица Димитрова, Екатерина Василева, Радина Георгиева и Адриана Димитрова подаряваме на пет жени подаръчни ваучери за микроблейдинг на вежди. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега