Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас смелчаците ще спасяват кръста, но без "публика"

В Бургас смелчаците ще спасяват кръста, но без "публика"

Всички ритуали и събития ще се излъчват на живо в интернет.

Бургас ще спази традицията на Богоявление. Желаещите да се включат в ритуала за спасяването на Светия кръст на Йордановден ще имат възможността да го направят, но без "публика". Кръстът ще бъде хвърлен от началото на Моста към брега и до крайбрежната алея няма да бъдат допускани граждани, освен участниците в ритуала. Целта е да не се получи струпване на хора.

Заради епидемията няма да има традиционното литийно шествие. Йордановден ще започне  с празнична литургия в катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". Ще бъдат осветени бойните знамена, а за здравето на войниците от гарнизон Бургас ще бъде отслужен водосвет. Ритуалът ще бъде проведен при ограничено присъствие на военнослужещи.

Записването на участниците за спасяването на кръста ще бъде в деня на събитието, от 10.00 до 11.45 часа на предмостово пространство, където ще бъде извършен и задължителният медицински преглед. Самите участници също ще трябва да спазват противоепидемични мерки.

По традиция бургаският Йордановден ще продължи с обща изложба на тримата именици - художниците Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов в Галерия "Богориди". Не се предвижда официално откриване, посетителите ще могат да разгледат творбите от 13.00 часа до 18.00 часа. Експозицията ще остане до края на януари, информират от пресцентъра на Общината.

По повод 173 години от рождението  на Христо Ботев през целия ден ще могат да полагат цветя и да се отдава почит пред  бюст-паметника на поета-революционер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега