Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Долно Езерово ще готвят рибената чорба в съдове с внушителни размери

В Долно Езерово ще готвят рибената чорба в съдове с внушителни размери

Над 1500 порции рибена чорба ще се готвят едновременноза гостите и жителите на бургаския квартала. Това ще се случи в самия център на квартала, до читалище "Просвета". Мащабното количество рибена супа ще се готви едновременно в 78 килограмов тиган с диаметър 1,5 м и 250 килограмова неръждаема стоманена тава.

Над 1500 порции рибена чорба ще се готвят едновременноза гостите и жителите на бургаския квартала. Това ще се случи в самия център на квартала, до читалище "Просвета". Мащабното количество рибена супа ще се готви едновременно в 78 килограмов тиган  с диаметър 1,5 м и 250 килограмова неръждаема  стоманена тава. 

Кулинарните съдове са известни с внушителните си размери в страната и на целия Балканския полуостров. Заедно двата кухненски съда могат да изхранят близо 8000 човека наведнъж. Подготовката за Никулденската трапеза започва още в късния следобед на 5-ти декември /петък/.

Тогава в "юнашката" тава ще бъдат сварени рибата и зеленчуците. На празничния Никулден рибената чорба ще бъде овкусена и към нея ще бъдат прибавени нужните подправки за характерен вкус и аромат.Специален гост на събитието ще бъде майстор готвачът Ангел Ангелов от  "Кулинарен историк", а всички гости и жители на квартала ще получат "люспа" от шаран за здраве и късмет. 

Ето нужните продукти за "юнашката" рибена супа 100 кг. риба - /шаран, толстолоп и сом/,40 кг. картофи, 10кг. моркови, 30 връзки магданоз. Всички продукти са осигурени безвъзмездно от фирми, приятели и двата пенсионерски клуба. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега