Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Поморие откриха изложба иконопис

В Поморие откриха изложба иконопис

По инициатива на Община Поморие и във връзка с програмата на 10-ия Международен фестивал на православната музика “Света Богородица - Достойно есть”, вчера се откри иконописната експозиция, представена от единадесет автори.

По инициатива на Община Поморие и във връзка с програмата на10-ия Международен фестивал на православната музика “Света Богородица -Достойно есть”, вчера се откри иконописната експозиция, представена отединадесет автори.

Изложбата е организирана със съдействието на Дружеството нахудожниците – Бургас и Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” и беоткрита от председателя на ДХБ – Митко Иванов. Той сподели, че изпитва сантименталничувства към Поморие и с удоволствие е приел поканата за участие с колегите сиот дружеството.

Заместник-кметът на Община Поморие Илия Джингов поздравихудожниците и им връчи подаръци и цветя. Сбирката от двадесет и шестикони ясно свидетелства за майсторството на едни от най – добрите имена виконописното изкуство на Бургас -  Мария Алексиева, Николай Ангелов, Елисавета Ангелова,Жоро Долапчиев, Петя Димитрова, Митко Иванов, Нели Гочева, Тодор Жеков,Николина Видева иКирил Атанасов. Участие в изложбата има ипоморийският художник Георги Скумов. Ценителите на иконописното изкуство могат да посетят експозицията до 12 юни.

Международният фестивал на православната музика  „Света Богородица – Достойно есть”  ще се проведе в дните 07.06 – 11.06.2013 г. вПоморие. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 7 юни 2013 г. от19:00 часа  пред храма  „Свето Рождество Богородично”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега