Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Веселата вдовица и Хубавата Елена властват в Операта през декември

Веселата вдовица и Хубавата Елена властват в Операта през декември

Лежерно настроение и щастливи развръзки ще властват в Бургаската опера в последния месец от годината. Афишът за декември започва с оперетата „Веселата вдовица” от Франц Лехар, която ще се играе този вторник (2 декември), от 19:00 часа.

Лежерно настроение и щастливи развръзки ще властват в  Бургаската опера в последния месец от годината.Афишът за декември започва с оперетата „Веселата вдовица” от Франц Лехар, коятоще се играе този вторник (2 декември), от 19:00 часа.

Богатата и младавдовица  Анна Главари ще бъде изиграна отШмилена Султанова, а нейният истински възлюбен - граф Данило,  от Йордан Христозов. В ролята на Барон Зетта-  възрастният съпруг на Анна, който йзавещава милионите си, а по-късно умира, ще влезе Тошо Герджиков. Режисьор напредставлението е Дарина Главанакова – Бакърджиева.  

След „Веселата вдовица” е време за симфоничен концерт. На 4 декемвринай-въздействащите произведения на Сергей Прокофиев и Фредерик Шопен ще бъдат изпълнени от солистите  Десислава Щерева и  Рада Чомакова. Концертът е част от Дните наруската и славянската клавирна музика и ще се състои в залата на Филхармониятатози четвъртък от 19:00 часа.

На 9 декември щесе потопим в атмосферата на вариететата  на  Будапеща и Виена от 20-те години на миналиявек. Това ще стане благодарение на оперетата „Чарицата на чардаша” от Имре Калман. Само три дни по-късно сценатана Операта ще се превърне в Спарта, за да ни запознае с Хубавата Елена –жената, заради която започва Троянската война.

Програмата на Операта ще се погрижи и за коледното настроениена най-малките си зрители. Родителите ще могат да изненадат децата си, катооставят подаръци преди дневните представления на   “Снежанка” (14-и декември) и „Лешникотрошачката” (15-и декември) в Бургас. Вкрая, приказните герои ще раздадат  подаръците на малчуганите на сцената.  Родителите могат да оставят подаръците накасата на Операта. За повече информация - тел: 056/841740 и 0884/025918.

Последното събитие от афиша на Операта ще е на 22 декември,от 19:00 часа. По традиция в концерта, освен хора на Държавна опера – Бургас,  се включва Детски хор “Милка Стоева”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега