Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълна от подкрепа към бургаските медии, дадени под съд

Вълна от подкрепа към бургаските медии, дадени под съд

Днес следобед ще се състои първото дело от серията заведени срещу бургаски медии, заради публикации от 2012-а година.

Днес следобед ще се състои първото дело от серията заведени срещу бургаски медии, заради публикации от 2012-а година, - това срещу "Бургаснюз". След като в началото на седмицата Съюзът на българските журналисти се обяви в защита на колегите от Бургас, вълната от подкрепа бе подета и от Съюза на европейските журналисти, както и от ПП "Възраждане".

"Журналистите не бива да плащат цената за това, че разгласяват сведения, подадени им от държавните институции", коментират в декларацията си от Съюза на европейските журналисти - България и апелират съдът да освободи от отговорност медиите, публикували официална информация, подадена по канален ред от институциите в България. Пълният текст на позицията можете да откриете на официалната страница на СЕЖБ.

В подкрепа на бургаските медии, дадени под съд, сред които е и Информационен сайт "PoligrafF", се обяви и политическа партия "Възраждане". Бургаската структура на политическата формация публикува и разпространи декларация в защита на журналистите и журналистическата професия.

"Свободният печат е в основата на всички свободи. (...) Протестираме против опита за налагане на цензура, чрез завеждането на дела за непосилни парични обезщетения срещу журналисти в желанието да заглушите техния глас!", пишат в декларацията си от ПП "Възраждане".

Екипът на Информационен сайт "PoligrafF" се присъединява към призива в защита на свободата на словото. Заставаме в подкрепа на всички колеги, засегнати от настоящата ситуация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега