Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НС прие на първо четене въвеждането на електронните съдебни дела

НС прие на първо четене въвеждането на електронните съдебни дела

С промените се предоставя възможност участниците в съдебното производство да получават електронни съобщения, призовки и книжа, включително така да бъдат уведомявани за определени процесуални действия.

Без дебати депутатите приеха на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс. Законопроектът осигурява въвеждане на единна информационна система на съдилищата и функционирането на Единния портал за електронно правосъдие. С промените се предоставя възможност участниците в съдебното производство да получават електронни съобщения, призовки и книжа, включително така да бъдат уведомявани за определени процесуални действия.

За да се случи реформата, всички адвокати трябва да се регистрират в Единния портал за електронно правосъдие до 6 месеца след влизането в сила на закона.

С промените в ГПК се правят и изменения в Закона за здравето, с които се прецизират процедурите по задължително настаняване и лечение, като се предоставя възможност на лицето, чието настаняване се иска и чрез видеоконферентна връзка, ако е обявено извънредно положение, епидемия или друго форсмажорно обстоятелство. Това ще важи и при гледане на мярка за неотклонение.

От БСП заявиха, че ще гласуват „въздържали се“ заради опасения, свързани с бързината на съдебното производство, и ще внесат предложения преди второто четене, предава БНР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега