Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Воля и дух: Албена Пенева доказа, че няма невъзможни неща! /снимки/

Воля и дух: Албена Пенева доказа, че няма невъзможни неща! /снимки/

Макар и да страда от физически увреждания, Албена плува 2 часа и 2 минути в басейн „Флора“ и показа на всички, че волята и човешкият дух нямат граници и рамки.

„Там, където има воля, има и път!“ Паметната фраза на великия Христо Проданов, първият българин, изкачил най-високата точка на планетата – „Еверест“, днес беше доказана с пълна сила и от поморийката Албена Пенева. Макар и да страда от физически увреждания, Албена плува 2 часа и 2 минути в басейн „Флора“ и показа на всички, че волята и човешкият дух нямат граници и рамки. 

Стартът на водното приключение за Албена започна в 9:30 часа тази сутрин. Точно в 11:32 часа, под бурните аплодисменти на своите близки, Албена излезе от водата като победител.За да вдъхне кураж на своята съгражданка на събитието присъства и кметът на Поморие Иван Алексиев. Той подари на Албена Пенева осветена икона на Света Богородица (бел.ред. почитаме празника Голяма Богородица утре – 15.08.), както и хавлия, която е по-скоро със символично значение. 

„Искам всички хора да бъдат силни, много силни. Всеки на всеки да кажеш: Да, можеш! Много благодаря на всички (за подкрепата)“, каза развълнуваната Албена Пенева, която трудно сдържаше емоциите си. Събитието е първо по рода си в Бургас, като основна цел бе обществеността да бъде съпричастна към усилията на хората с увреждания и в неравностойно положение, които се борят за възстановяване и искат да водят пълноценен живот. 

Специални поздравления Албена получи и от кметът на Бургас Димитър Николов, който се обърна към нея в профила си във „Фейсбук“: „Няма граници пред силата на човешкия дух! Албена Пенева има физическо увреждане, но доказа волята си като плува 2 часа без прекъсване в басейн „Флора“! Така тя показа съпричастността си към усилията на хората с увреждания, които се борят за възстановяване и пълноценен живот. 
Респект, Албена!“ 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега