Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жена с двигателни проблеми преплува 2600 метра край Поморие

Жена с двигателни проблеми преплува 2600 метра край Поморие

2600 метра е разстоянието, което преплува Албена Пенева, поставяйки нов личен рекорд. Бени, както я наричат приятелите, е с двигателни проблеми, но не се отказва от желанието си да продължи да се движи и живее.

2600 метра е разстоянието, което преплува Албена Пенева, поставяйки нов личен рекорд. Бени, както я наричат приятелите, е с двигателни проблеми, но не се отказва от желанието си да продължи да се движи и живее.

Днес тя стартира поредното си предизвикателство, а именно да преплува разстоянието от поморийския квартал ”Свети Георги” до централната част на града. Точно в 9:15 Албена влезе в студените води на Черно море, за да докаже на себе си и на всички хора с физически увреждания, че няма нищо по-силно от човешкия дух.  

Историята й трогва и едновременно буди възхищение заради силата на духа. Всичко започва след повратна случка през 2001 година, когато е застигната от тежък инсулт. След тримесечна кома тя се събужда и започва да живее наново.

„Тогава не можеш да говоря и да ходя въобще, започнах от „а и б“, това е трудното. Виждам, че в България има много болни хора, които са се отпуснали. Искам със страхотното си желание, да им покажа че и те могат да бъдат силни, да искат сами да могат да се справят. Бих искала да работя, защото вече съм съвсем нормален човек. Аз съм с две висши образования. Благодарна съм на всички поморийци, които бяха до мен пред всички тези години.“, сподели пред репортер на „PoligrafF“ Албена.  

„Безкрайно ѝ се възхищавам, тя е човек със страхотен хъс, енергия, такива рядко се срещат. За съжаление рядко среща подкрепа сред обществото и сред работодателите“, заяви една от най-добрите ѝ приятелки Кармен Цанкова.

Два часа бяха нужни на Албена да преплува разстоянието което целеше, като и се наложи да преодолее силното течение. За втора поредна година 53-годишната бургазлийка (която се чувства повече поморийка, тъй като приятелите ѝ са от Поморие) се опитва да покаже на всички институции и на бизнеса, че хората с увреждания са равностойни и имат право на достоен живот и на труд. На финала Бени бе посрещната от десетки приятели с цветя и плакет, подарък от Община Поморие.  

"Беше трудно. Мислех, ще го направя ли или не, още малко и още малко. В един момент спрях и си казах - ще продължавам още... нека покажем, че сме силни. Винаги трябва да сме силни", коментира Албена секунди след като излезе от водата. Почти през цялото време редом с Албена плува и зам.-кметът на Поморие Илия Джингов. Той обеща, че ще направи всичко възможно да помогне, както и че се надява от Общината да успеят да осигурят работа на Албена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега