Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За първи път човек обиколи Витоша за под 8 часа

За първи път човек обиколи Витоша за под 8 часа

Уникалното постижение бе записано днес срещу името на Христо Цветков, който победи в 100-километровото изпитание

За първи път планината Витоша бе обиколена с бягане за под 8 часа. Уникалното постижение бе записано днес срещу името на Христо Цветков, който победи в 100-километровото изпитание. Христо започна атаката още след старта в полунощ и през цялото време се движеше в рекордно време, като никой от съперниците му не бе състояние да удържи на силното му темпо. На финала Цветков финишира за 7.45:34 ч., с което подобри с близо 22 минути собствения се рекорд на трасето от миналата година. 27-годишният атлет изпревари останалите с близо час, което също е феноменално. Христо бе шампион и миналата година, когато също превзе новините с това, че веднага след финала коленичи за да предложи брак на своята любима. Днес тя вече е негова съпруга и първа го прегърна и поздрави за невероятното постижение. Среброто бе за Пламен Пенов с 8.38:27, а бронзът за Даниел Кубашлиев с 8.55:57 ч.

При дамите рекордът оцеля на магия. Надежда Ангелова пое лидерството скоро след старта в полунощ и не го изпусна до края. На 10-ия километър преди финала тя бе в рекордно темпо, но умората си каза думата. В крайна сметка точно 2 минути и 3 секунди не достигнаха на Надежда да прати в историята върховото постижение на Мария Николова от 2020 г. Ангелова финишира днес за 9.19:35 ч., за да защити титлата си от миналото лято, когато времето й бе с 18 минути по-бавно. Втора, на неголяма разлика завърши Моника Филипова с 9.24:22 ч., а трета остана Стефана Василева с 10.49:47 ч.

Шампион на шампионите това лято е Самуил Вълчев, който победи в дуатлона. В това изпитание участниците първо преминават 100-километровия маршрут около Витоша с велосипед, а след това правят това и с бягане. Вълчев финишира пръв след изнурителните 200 км с време 14.46:27 ч., за да изпревари с близо 20 мин. миналогодишния победител Калоян Чанев. При жените най-бърза в дуатлона бе Деница Зайкова с общ резултат 18.36:39 ч. 

Ден по-рано триатлонистът Емил Стойнев записа първа победа при велосипедистите, след като досега три пъти беше подгласник на шампионите в предишни издания. При дамите две последователно спукани гуми малко преди финала спасиха рекорда на трасето, но не попречиха на Христина Козарева да запише 12-ата си титла при 10-ото си участие, защото тя има два триумфа и в дуатлона. 100-километровата Обиколка на Витоша отбелязва това лято своята 39-а годишнина. Над 2500 бяха общо участниците в емблематичното състезание, което отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега