Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха 5 500 часовници, укрити в камион с текстилни изделия, на МП "Лесово"

Задържаха 5 500 часовници, укрити в камион с текстилни изделия, на МП "Лесово"

Нелегалните стоки били пренасяни в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Латвия.

5 500 недекларирани дамски и мъжки часовници откриха  митническите служители на МП "Лесово" при съвместни действия с екип на митническа мобилна група и служители от ГД „Гранична полиция". Нелегалните стоки били пренасяни в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Латвия.

При първоначалната проверка на превозното средство с рентгенова апаратура,  митническите служители установяват наличието на участък с нехарактерна плътност за декларираните стоки, намиращ се в  дъното на товарното помещение, непосредствено до шофьорската кабина.  

При последвалата  физическа проверка на товара с участието на  екип на митническа мобилна група и служител от отдел „Борба с наркотрафика" в Митница Бургас, митническите служители откриват  недекларирани  общо 5 500 дамски и мъжки часовници с търговска марка „Double Zero".Контрабандните часовници са иззети.

Срещу шофьора на камиона - молдовски гражданин с инициали V.C. e образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 1, б. „д" от Наказателния кодекс за квалифицирана контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол. 

Молдовският гражданин е задържан за 24 часа със заповед за задържане на митническия орган. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега