Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Затварят нощните заведения в София и още няколко града заради Covid-19

Затварят нощните заведения в София и още няколко града заради Covid-19

От днес затварят и нощните заведения в Шумен, Перник и Сливен.

От 25 октомври до 8 ноември затварят нощните заведения – барове, клубове, дискотеки – в София. Това е решението на Софийския оперативен щаб за овладяване на заразата с COVID-19. Щабът препоръчва създаването на организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където е възможно, и дистанционна форма на работа на работниците и служителите, където е приложимо. При невъзможност за организация на дистанционна форма на работа се препоръчва да се осигури физическа дистанция от минимум 1,5 м. между работниците и служителите в офиси, работни помещения, предприятия. Всички лица са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата.  Дезинфекция трябва да се извършва 4 пъти на ден в работните помещения, офиси, предприятия.

От днес затварят и нощните заведения в Шумен, Перник и Сливен. След извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Шумен и отчитане на критично ниво на заболеваемостта от COVID-19, е взето решение за  преустановяване на посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и нощни заведения за развлечения на закрито. Мярката е в сила от днес до 16 ноември.

Ограниченията в Перник от днес за 14 дни се въвеждат със заповед на кмета Станислав Владимиров и са във връзка с рекордния брой заразени в страната с коронавирус и ежедневно растящия брой новозаразени. Със същата заповед се преустановява провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито. Разпоредено е още строго спазване на противоепидемичните мерки в обществения транспорт  в т.ч. чрез осигуряването на  дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски, а така също и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция от 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др.

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември включително, се въвеждат временни епидемични мерки на територията и на област Сливен. През посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат групови празненства на закрито, в това число сватби, кръщенета и други. Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. метра от нетната търговска площ. Всички собственици и управители на обекти с обществено предназначение и други обекти, предоставящи услуги на гражданите - лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, магазини, места за хранене и други, трябва да засилят контрола за спазването на физическа дистанция от 1,5 метра между лицата, за хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо устата и носа.

Междувременно днес от Българския лекарски съюз посочиха в своя официална позиция, че са силно обезпокоени от стремглавия ръст на случаите на COVID-19 у нас. По думите на специалистите, трябва да се вземат спешни и навременни мерки с "балансирана строгост". Съюзът изразява недоволство, че докато властите правят реверанс към футбола, дискотеките и нощните заведения, излиза заповед, с която се преустановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население. Съюзът определя мярката като прибързана и настоява за последователност при  противоепидемичните мерки.

"Ситуацията в България вече не е спокойна! Всеки ден чуваме за поредната болница или населено място останали без медици. Лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване. Бройката на заразените медици не спира да расте", посочват от съюза. От БЛС подчертават, че не искат икономиката да спира и държавата да бъде затворена. "Напротив - нормалният ритъм на живот трябва да бъде запазен доколкото това е възможно. Заведенията за хранене, ресторантите, кафетата при спазване на необходимото отстояние и при осъществяването на редовен контрол не е нужно да бъдат затваряни. За тези 8 месеца бизнесът свикна с “новата реалност". В дискотеките и нощните заведения, на стадионите, обаче, спазването на мерките е невъзможно и всички ние сме свидетели на това", допълват те. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега