Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Зелените" спирки в Бургас се множат

"Зелените" спирки в Бургас се множат

Новата разхладена със сукуленти сянка се намира до БСУ, срещу Новата поща.

Още една автобусна спирка в Бургас стана "зелена". Тя се намира до БСУ, срещу Новата поща. На това място всъщност има долепени две спирки. Оказа се, че под тази с растителност отгоре вече е осезаемо по-прохладно. Затова скоро "зелена" ще стане и съседната, информират от пресцентъра на Общината.

За покриване на спирките се използват растения от семейството на сукулентите. Те са многогодишни, устойчиви на жега и студ. Самото им наименование “succulent” идва от латинската дума sucus, което означава „нещо сочно“, тъй като те са точно такива - с месести листа, които задържат влагата за дълго и издържат дълго време без поливане.

Поставянето на зеленина върху автобусните спирки се прави експериментално в различни краища на света, обикновено на определени места, където няма широколистни дървета. Заради липсата на сянка през летните месеци въздухът там е по-горещ, а нивото на прахови частици по-високо. Слоят зеленина спомага за "охлаждане" на сянката, а освен това растителността е и приятна за окото.

В Бургас има още три "зелени" спирки - две зад Културния дом на нефтохимика и една в Индустриален и логистичен парк. Въпреки пораженията, които им нанасят гларусите понякога, Общината ще продължи да ги поддържа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега