Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Земеделски производител осъди България в Страсбург за неправомерно взети данъци

Земеделски производител осъди България в Страсбург за неправомерно взети данъци

Според решението на евромагистратите, държавата трябва да заплати на тъжителя 3 500 евро обезщетение за нанесени вреди в рамките на 3 месеца.

Земеделски производител осъди България в Страсбург за неправомерно взети данъци в размер на повече от 42 хил. лева. Според решението на евромагистратите, държавата трябва да заплати на тъжителя 3 500 евро обезщетение за нанесени вреди в рамките на 3 месеца.

Сагата започва през 2001 година, когато Йордан Антонов от Силистра е обект на данъчна ревизия в качеството си на законен представител на частна земеделска кооперация. Проверката е за изплатени данъци през 1998 и 1999 година. През март 2001 година от НАП издават данъчен ревизионен акт, според който Антонов трябва да заплати 55 хил. лева данъци, плюс лихвите върху тях. Месец по-късно приходното ведомство издава нов акт за поправка на ревизионния документ. Дължимата сума обаче не е коригирана.

След три години борба с институциите, Антонов получава нова ревизия, според която дължимите суми вече са 40.7 хил. лева, плюс дължимите лихви. Земеделският производител завежда дела и ги печели в съда. Междувременно обаче срещу него започва изпълнително дело, а имуществото му бива разпродадено на търг. Загубите за нашенеца в периода 2003-2008 година възлизат на 42 хил. лева. Опитите му да получи възстановяване на неправомерно взетите суми са неуспешни до май 2012-а година, когато от НАП издават решение за връщането на 42,286.71 лева надвзети данъци. През юли същата година държавата плаща на Антонов и 40,460.92 лева лихви за забавено плащане.

Междувременно, нашенецът завежда дело срещу страната ни в Съда за правата на човека в Страсбург. Макар парите все пак да са му върнати, магистратите считат, че забавянето е нанесло имуществени вреди на тъжителя, поради което му е присъдено обезщетение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега