Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Звезден състав вдъхва живот на "Трубадур"

Звезден състав вдъхва живот на "Трубадур"

Афишът на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014 продължават на 26 август, от 20:30 часа с известната опера от Джузепе Верди - „Трубадур”. Представлението ще покаже нещо по-рядко срещано в света на класическата музика, защото режисурата, сценографията и костюмите са дело на един човек – Иван Савов.

Афишът на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014 продължават на 26 август, от 20:30 часа  с известната опера от Джузепе Верди - „Трубадур”. Представлението ще покаже нещо по-рядко срещано в света на класическата музика, защото режисурата, сценографията и костюмите са дело на един  човек – Иван Савов.

Да съпреживеем света на Граф ди Луна и неговия отдавна отвлечен брат – трубадурът Манрико, ще ни помогне звездният състав от млади и талантливи изпълнители. Старата циганка Азучена, която  отглежда Манрико като син, защото по грешка вместо него убива собственото си дете, ще бъде изиграна от темпераментното сопрано Даниела Дякова. Даниела предизвика истински фурор с изпълнението си на Амнерис - дъщерята на фараона в операта „Аида”. В ролята на трубадура Манрико ще влезе тенорът Даниел Дамянов.

В образа на избраницата на Манрико – придворната дама Леонора ще видим лиричното сопрано с невероятен  глас – Йоана Железчева. Граф ди Луна ще бъде изпълнен от баритона Марян Йованоски, а  неговият началник на стражата и приближен  от баса Делян Славов. Диригент на представлението ще бъде ирландецът Крис Маккракън, който работи с различни български оперни театри. През месец март той дирижира операта „Бохеми” в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега