Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Звънецът би за първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов" /снимки/

Звънецът би за първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов" /снимки/

На добър час, мили деца

Десетки първокласници преминаха за първи път през входа на ОУ "Васил Априлов" в Бургас и с вълнение започнаха нов, неповторим етап от живота си, докосвайки се за първи път до училището. Не по-малко вълнуващ бе моментът и за техните родители, които с гордост и сълзи от радост споделиха момента с децата си. Празничният дух се усещаше и в погледа на учителите, които ще бъдат ментори и втори родители за децата в следващите месеци. Официалната церемония по повод първия учебен ден започна точно в 09:00 часа, а след цитиране на няколко стихотворения и изпълнение на песни, думата взе директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова, която произнесе празнична реч. 

"Скъпи ученици, уважаеми колеги и родители. 15 септември - по стара вековна традиция на този ден децата на България тръгват на училище. Ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър. Изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало", започна словото си директорът Стефанова. 

"Мили първокласници, за вас днешният ден е от тези, които се помнят цял живот. За първи път ще прекрачите прага на родното училище. Запазете това вълнение завинаги. В училище ще ви посрещнат вашите учители, които ще ви обичат и подкрепят. Учете и се забавлявайте. Забавлявайте се, играйте и учете. Така и най-трудните уроци няма да ви се струват толкова страшни".

След това Стефанова се обърна и към петокласниците: "Скъпи петокласници, започвате нов етап в училище. Ще срещате нови приятелства, нови предизвикателства, нови преподаватели. Доверете им се. Заедно с тях ще преодолявате препятствията, ще подобрявате знанията и ще сбъдвате мечтите си".

Последва обръщение и към родителите и учителите: "Уважаеми родители, всички ние сме изправени пред предизвикателства. Преминаваме през непознат и труден за нас период. Не всичко е онова, което беше. Наложи ни се да се променим много - както в училище, така и на работа, така и в социалните ни контакти. В тези трудни времена, ние учителите разчитаме на партньорството ви, защото нашата обща цел е най-доброто образование на децата ни. Скъпи колеги, нека и в тази учебна година покажем, че за екипа на ОУ "Васил Априлов" няма непреодолими препятствия. Бъдете все така всеотдайни и отговорни. С любов и грижа водете децата по пътя на знанието и успеха. Да ни е честита новата 2021-2022 учебна година. На добър час!".   

След директор Стефанова, празнична реч произнесе и Гюлшен Еминова, старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти в РУО-Бургас.

"Скъпи ученици, уважаеми родители и учители. 15-ти септември е ден на знанието. Звънецът оповестява началото на новата учебна година, на незабравимите емоции и интересни открития. Мили първокласници, бъдете търпеливи и упорити. Доверете се на вашите учители и резултатите няма да закъснеят. Нека не спира интересът ви към училището и бъде безгранична жаждата ви за знания. Скъпи ученици, учете се и се пазете. Бъдете упорити и неуморни. За да сбъднете мечтите си, знанията и опитът, който ще натрупате, ще ви бъдат полезни цял живот". 













ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега