Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България получи първите две линейки по мащабен проект в помощ на здравеопазването

България получи първите две линейки по мащабен проект в помощ на здравеопазването

На официална церемония в София бяха приети първите две от общо 400 очаквани линейки, закупени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие. Санитарните автомобили са оборудвани с модерни средства за комуникация и животоспасяващи устройства, които да позволят бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи пациенти.

На официална церемония в София бяха приети първите две от общо 400 очаквани линейки, закупени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие. Санитарните автомобили са оборудвани с модерни средства за комуникация и животоспасяващи устройства, които да позволят бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи пациенти. 

Церемонията по приемането на линейките се състоя в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. 

"Днес за пореден път виждаме, че Европейският съюз не говори, а действа и дава резултати. Всяко една стотинка от европейския бюджет отива в полза на гражданите – а в този случай, за гарантиране на по-качествени здравни услуги. Разбира се, модерното медицинско оборудване е важно за България, но искам специално да спомена, че още по-важни са хората в системата на здравеопазването. Надявам се, благодарение на тази солидарност и финансова подкрепа от Европа, българските медици да бъдат улеснени в изпълнението на тяхната отговорна мисия да бдят над нашето здраве", каза Огнян Златев. 

Линейките са само малка част от новия мащабен проект на стойност 71 милиона евро, одобрен от Комисията, за подобряването на оборудването, ефективността и достъпността на спешните здравни услуги в България. В рамките на проекта всички 237 звена на спешната помощ в цялата страна ще могат да подобрят състоянието на спешните си отделения и да ги снабдят с най-съвременна медицинска техника. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега