Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българското образование ще черпи идеи от Полша, САЩ и Великобритания

Българското образование ще черпи идеи от Полша, САЩ и Великобритания

Българската образователна система ще почерпи идеи за развитие от Полша, САЩ и Великобритания в рамките на годишната конференция Образование 2014-а. Тя ще премине под мотото „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”.

Българската образователна система ще почерпи идеи за развитие от Полша, САЩ и Великобритания в рамките на годишната конференция Образование 2014-а. Тя ще премине под мотото „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”.

Традиционният форум ще се проведе на 14 и 15 ноември в София. Конференцията ще фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и гражданския сектор, учители и училищните директори върху ключовите иновации и подобрения, необходими за подобряването на качеството и разширяването на достъпа до образование в България.

Събитието се организира от Фондация „Заедно в час“, Европейската комисия и Световната банка в България. Сред специални гост-лектори ще бъдат:

 Збигнев Марсиняк – бившзаместник-министър на образованието в Полша и архитект на реформите, довели дозначителните успехи на полските ученици според редица международни изследвания.Марсиняк ще разкаже за възможните поуки, които България може да извлече отуспешната образователна реформа в Полша.

Стивън Фар, който е образователендиректор в Teach For America, ще сподели как един учител може дастане максимално ефективен в класната стая. Фар е създател на модела„Преподавай като лидер“, прилагащ се от учители в близо 40 държави по цял свят,които преподават на ученици с ниска мотивация и резултати в училище.  Благодарение на този модел на преподаванеучителите успяват да постигнат изключително високи резултати със своитеученици.

Сред основните лектори щебъде и Ед Вайнкър, директор на Академията Рийч във Великобритания.Училището е отличено от кралския инспекторат Офстед за високото качество наобразованието, което учениците предимно от бедни и емигрантски семействаполучават там. Ванкър ще сподели как един директор може да промени облика насвоето училище и да подкрепи учителите така, че всички ученици в него даразвиват потенциала си.

В края на конференцията ИвАйзеншмид, професор в Талинския университет, ще разкаже за успешнияестонския модел за въвеждане на млади учители в професията чрез наставничествои продължаващо обучение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега