Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама пенсионери попаднаха в клопката на измамници през уикенда

Двама пенсионери попаднаха в клопката на измамници през уикенда

През почивните дни двама пенсионери влязоха в черната статистика на жертвите на телефонни измамници. 81-годишна бургазлийка даде пари за "освобождаване на банкова сметка", а 82-годишен айтозлия брои сума за "освобождаване на стока от митницата", предават от ОДМВР - Бургас.

През почивните дни двама пенсионери влязоха в черната статистика на жертвите на телефонни измамници. 81-годишна бургазлийка даде пари за "освобождаване на банкова сметка", а 82-годишен айтозлия брои сума за "освобождаване на стока от митницата", предават от ОДМВР - Бургас.

Първият случай е регистриран около 18 часа в събота в 1-во РПУ - Бургас. Възрастната жена, живееща на ул. "Васил Левски", се оплакала, че по телефона я известили как неин близък роднина трябвало да освободи банковата си сметка в чужбина.

За целта пенсионерката дала 3 700 лева и 550 евро. Двама непознати мъже я посетили у дома й и взели парите. След като открила, че е станала жертва на измама, бургазлийката се обърнала към полицията.

В неделя следобяд постъпил и вторият сигнал, този път във 2-во РПУ - Айтос. 82-годишният мъж обяснил, че го потърсили по телефона с молбата да помогне на близък в освобождаването на маслени радиатори, задържани на митницата.

Доверчивият човек предал 1 500 лева на непознат мъж в района на кръговото кръстовище в Айтос. По-късно открил, че е станал жертва на ало-схема и съобщил в полицията.

Работата по случаите продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега