Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дончо Златев апелира за спешна помощ за бизнеса и хората

Дончо Златев апелира за спешна помощ за бизнеса и хората

За спешна помощ за бизнеса и хората апелира в социалните мрежи младежкият лидер на СДС в Бургас - Дончо Златев. Поводът е създалата се ситуация около мерките срещу коронавируса.

За спешна помощ за бизнеса и хората апелира в социалните мрежи младежкият лидер на СДС в Бургас - Дончо Златев. Поводът е създалата се ситуация около мерките срещу коронавируса. 

По думите на Златев, "много от компаниите са принудени да работят с ограничено работно време и капацитет или да затворят. Другите, от групата на произвеждащите компоненти или крайни продукти, имат забавяне и отмяна на поръчки. Всичко това ще доведе до намаляване и спиране на приходите и до невъзможност за обслужване на кредити, забава на плащания на заплати, осигуровки, данъци, такси и лихви."  

Той предлага и редица мерки, които да попречат на малките и средни предприятия да фалират. Ето пълния текст без редакторска намеса: 

Цял ден Интернет ври и кипи, заради мерките срещу Коронавируса. Никой не оспорва, че здравето на всички ни е приоритет и трябва да се взимат мерки, но .... 

Какво ще се случи със стотици хиляди хора, които ще бъдат принудени да си останат по домовете? Нито на пресконференцията на Министерски съвет, нито от трибуната в Народното събрание стана дума за режимът ще бъде това "ваканцуване" - неплатена или платена отпуска, болничен или директно освобождаване от работа?

Много от компаниите са принудени да работят с ограничено работно време и капацитет или да затворят. Другите, от групата на произвеждащите компоненти или крайни продукти, имат забавяне и отмяна на поръчки. Всичко това ще доведе до намаляване и спиране на приходите и до невъзможност за обслужване на кредити, забава на плащания на заплати, осигуровки, данъци, такси и лихви.

Днес предложихме редица мерки, които да попречат на хиляди малки и средни бизнеси да изпаднат в състояние на фалит.
✅ Да се работи в посока на удължаване на срока за първата вноска на всички данъци с месец или два.
✅ Да се водят преговори с банките за забава на плащанията на главници и лихви или да се търсят възможности за намаляване на лихвите и увеличаване на погасителния период.
✅ Да се потърсят механизми за компенсиране на принудително неработещите.
✅ Да се потърси навременна помощ от Европейския съюз.
✅ Държавата и общините да излязат от традиционната си роля на бирник и да станат истински партньор на малкия и средния бизнес, за да му помогнат да оцелее и да съхранят възможността да бъде отново коректен данъкоплатец, след излизане от кризисната ситуация

ДАНО ДА ИМА КОЙ ДА ЧУЕ!!!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега