Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испания и Франция затягат мерките срещу разпространението на Covid-19

Испания и Франция затягат мерките срещу разпространението на Covid-19

Испания се присъедини към европейските държави, обявили извънредно положение. Срокът му е две седмици, като в рамките на тези най-малко 14 дни жителите са поставени под пълна карантина.

Европа и САЩ продължават да затягат мерките срещу разпространението на новия коронавирус Covid-19. С цел ограничение на заразата, Испания се присъедини към европейските държави, обявили извънредно положение. Срокът му е две седмици, като в рамките на тези най-малко 14 дни жителите са поставени под пълна карантина.

Подобно на Италия, всеки ще има право да напуска дома си само и единствено, за да се запаси с храна или лекарства, за да отиде на работа, когато това е неизбежно, или за да се погрижи за свои роднини. Новите мерки за безопасност бяха постановени от премиера Педро Санчез на фона на положителната проба за Covid-19 на собствената му съпруга. Към момента са заразени и двама министри от кабинета. Случаите в Испания надхвърлиха 5 700. Жертвите са 191, което прави страната втора по смъртност в Европа след Италия.

Във Франция официално затвориха всички кафенета и ресторанти, нощни барове и клубове, театри, кина, магазини, в които не се продават стоки от първа необходимост, както и туристически обекти като Айфеловата кула и Лувъра. Училищата също са затворени, а работодателите са призовани да пуснат служителите си да работят от дома, ако това е възможно. Местните избори в неделя обаче ще се състоят. Към момента случаите на Covid-19 във Франция са над 3 600.

В Гърция бяха арестувани 45 търговци, нарушили разпорежданията за затваряне на търговски обекти, при това само за ден. Към момента случаите на заразени с коронавирус в южната ни съседка са 230, като са регистрирани и три смъртни случая.

Други европейски страни масово затварят границите си. Подобни мерки въвеждат Дания, Полша, Чехия и Словакия.

САЩ включи Великобритания и Ирландия към "черния списък" на европейските страни, от които няма да се допускат пътници. Редица щати обявиха, че затварят училищата и университетите си с цел ограничаване на заразата. Случаите в северноамериканската държава вече са над 2 100, като жертвите са 51.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега