Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тестовете за COVID-19 в Бургас са на изчерпване, има налични само за два дни

Тестовете за COVID-19 в Бургас са на изчерпване, има налични само за два дни

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни. Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб. Кметът на Бургас е сигнализирал за проблема Министерството на здравеопазването за недостига.

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни  и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни. Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб. Кметът на Бургас е сигнализирал за проблема Министерството на здравеопазването за недостига.

Междувременно от утре започва раздаването на пенсиите в пощенските клонове. Създадена е организация за дезинфекция и пропускателен режим. Община Бургас е организирала носене на пенсиите на трудноподвижни хора до дома, съвместно с пощенски служител. Общинският кризисен щаб взе решение, да се отвори извънредно пенсионерския клуб "Ленко" в "Меден рудник", за да получат пенсиите си хората от този район. Ще се спазват стриктни мерки за хигиена и пропускане. Управителят на УМБАЛ д-р Миразчийски постави пред щаба необходимостта от закупуването на още една линейка за нуждите на болницата. 

11 акта са съставени от полицията за последните 24 часа в областта, за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването. Двама нарушители на задължителната карантина са докладвани на прокуратурата. В сряда и четвъртък предстои среща между представители на религиозните общности и  кметът на Бургас във връзка с предстоящите християнски празници. 

От днес на входовете на църквите се монтират диспенсъри с дезинфектант, ще се поставят и платчета, напоени с дезинфекционна течност, продължават и дейностите по дезинфекция в и около храмовете. Мрежата за дезинфекция и поставяне на диспенсъри ще се разшири и извън хранителните магазини и ще обхванат и хипермаркетите за нехранителни стоки. 

Община Бургас съвместно с РИО извършват проучване сред семействата на бургаските ученици за моментния им социален статус. Резултатите ще послужат за изработването на общинска програма за подпомагане на учащи, чиито родители са в тежко финансово положение.

217 са постъпилите до момента финансови дарения. Всеки дарител ще получи договор за дарение, а комисия от юрист, икономист и лекар ще разпределят средствата съобразно постъпилите заявки от здравните заведения за апаратура и консумативи. На заседанието беше отчетен проблем и с дисциплината в приюта за бездомни и спазването на хигиенните навици там. От утре се спира всякаква разливна храна там, а на настанените ще се доставя само суха и консервирана храна. Ще бъде извършена и допълнителна дезинфекция.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега