Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Христо Стоичков за автобиографията си: Тази книга е най-вече за децата!

Христо Стоичков за автобиографията си: Тази книга е най-вече за децата!

Футболната легенда раздава автографи в Бургас.

"Тази книга е за всички, най-вече за децата. Да видят за какво става въпрос - откъде сме тръгнали, какво сме направили. И един ден, дай Боже, някои от тях да вървят по нашите стъпки, като Петър Жеков, Наско Сираков, от малка България към световния спорт".

Това коментира Христо Стоичков минути преди да се срещне с десетките си почитатели, очакващи да получат автограф върху копието си от автобиографичната книга на футболната легенда - “Христо Стоичков. Историята”. Тя е написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков и разказва за  пътешествието на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“.

На въпрос кое поприще намира за по-лесно - футболът или журналистиката, изненадващо носителят на Златната топка за 1994 година, обяви, че спортът е по-трудната професия. "На терена трябва да бягаш, а в телевизията съм си аз. Каквото направя, така се приема в обществото", коментира Камата, който в момента е част от спортния екип на американската телевизия за испаноговорящи "Унивисион".

Натурален, искрен и с типичния си директен и леко пиперлив език, Стоичков сподели, че най-труден жанр за него е интервюто, тъй като трябва да опознаеш достатъчно добре човека, когото ще интервюираш, не можело просто "да го хванеш за яката и да му кажеш - говори".

Колкото до книгата, футболната легенда призна, че написването й е било трудно - да си спомни всичко, да го разкаже както се е случило. Но освен това, работата по автобиографичния том е била и много емоционален процес, също толкова, колкото срещите с децата по време на премиерите на изданието.

След кратката си среща с медиите, Стоичков пристъпи към повода да бъде в Бургас - срещата с почитателите си. Първи, разбира се, бяха най-малките - децата от детско-юношеската школа на "Черноморец", всички подготвени със своето копие от книгата “Христо Стоичков. Историята”. Те имаха възможността да се докоснат и до трофея - Златната топка. Сред първите, получили автограф в Бургас, бяха и Димитър Димитров – Херо, Христо Порточанов и Тони Димитрова.

Още снимки от срещата на Христо Стоичков с почитателите му в Бургас можете да откриете на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега