Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Аврамова: Преговорите с превозвачите за тол таксите продължават

Автор: "PoligrafF" , от 15.05.2019 0
От днес започва тестови период, за да се проверят всички нейни компоненти.

”Преговорите с превозвачите за тол таксите продължават. Сигурна съм, че в конструктивен диалог ще намерим пресечната точка между обществения и корпоративния интерес. Ние не искаме да убием превозваческия бранш в България. Напротив, като партньори трябва да намерим пресечна точка на тези два интереса”. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в ефира на NOVA.

”Тол системата е един от вариантите за финансиране на пътния сектор, който от години е недофинансиран. Средствата, които се отделят в бюджета всяка година, са недостатъчни да покрият всички нужди. Направената инвентаризация на републиканската пътна мрежа показа, че 8000 км са в лошо състояние. За да решим тези проблеми, ни е нужна тежка и трудна реформа, необходимо е да въведем тол системата. Видно от случващото се в последните дни, няма да е лесно”, коментира още министърът. Тя напомни, че според проучване на МРРБ 67% от българските граждани подкрепят този модел, за да има повече средства за пътища.

По думите й, технически тол системата може да стартира работа на 16 август. От днес започва тестови период, за да се проверят всички нейни компоненти. От 16 август ще започне доказване в реално време на фискалната част на тола.

По задание 25% или 10 8000 км от цялата пътна мрежа в страната, която включва 20 000 км републикански и 20 000 км общински пътища, ще бъдат в обхвата на тола. Част от тях, които са в лошо състояние, ще бъдат с нулева такса, обясни Аврамова.

”Спекулативни са твърденията, че тол таксите при превоз до малки населени места ще повишат значително цените на хранителните стоки. Тежкотоварните автомобили от 3.5 до 12 тона, които снабдяват населените места с бързооборотни стоки, са с най-ниска тарифа не само в България, но и в Европа”, допълни министърът и подчерта, че общинската пътна мрежа ще е безплатна за тежкотоварните превозни средства.

Петя Аврамова даде пример и с автобусния транспорт. Направените изчисления показват, че ако цялата тежест след въвеждането на тол системата отиде в цената на билета, най-голямо ще бъде увеличението – с 1 лев, по направлението София – Варна при 20 пътници в автобуса, а не при 45 или 50.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или