Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаската полиция с превантивни мерки за безопасност на 3 март

Автор: "PoligrafF", от 01.03.2019 0
Властите предприемат извънредни мерки за добър обществен ред и безопасно придвижване по пътищата по празниците.

Бургаската полиция предприема мерки за добър обществен ред и безопасно придвижване по пътищата по време на Националния празник на Република България – 3-ти март. Създадена е организация за гарантиране на обществения ред преди, по време и след празничните дни, като в 16-те Районни управления на ОДМВР – Бургас ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на местата с очаквано струпване на хора – автогари, жп гари, големи търговски обекти, пазари и др., като полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник.

Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия ще бъде завишен контрола при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти.

При необходимост ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Бургаско зонално жандармерийско управление, „Гранична полиция” и други компетентни държавни институции.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението по пътищата – 1 март, 3 март и 4 март, са планирани специализирани операции за безопасно движение.  Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта. 

Полицейските служители ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за шофиране със съобразена скорост. При натоварен трафик ще се подпомага движението на моторните превозни средства, а при крайна необходимост може да се създава и временна организация на движение.

ОДМВР – Бургас призовава при произшествия, инциденти или извършени престъпления да се подава незабавно сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или