Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Входираха подписката за създаването на районни кметства в Бургас

Автор: "PoligrafF" , от 03.04.2019 0
Утре стартират консултациите с партиите, представени в Общински съвет.

Днес съучредителите на ИК “За развитие на местната демокрация” Даниела Божинова, Живко Табаков, Иво Баев, Митко Иванов и Стоян Грозев входираха в Общината подписката за създаването на районни кметства в Бургас.

Припомняме Ви, че идеята е на местна гражданска инициатива и целта е районирането да замести настоящите Центрове за административни услуги, чиито ръководители се назначават. Вместо това, жителите на всеки район сами ще избират свой кмет, който да ги представлява в местната власт. Целта е установяване на един вид пряка демокрация и увеличаване на контрола от страна на гражданите.

”Внасянето на предложението съвпада с Деня на европейската гражданска инициатива. Правото на европейските граждани да дават предложения е най-старото политическо право, но то е някак си ново за нашата политическа действителност. Ние бихме искали нашето право на предложение да бъде разгледано сериозно”, коментира след процедурата Даниела Божинова.

Утре стартират консултациите с партиите, представени в Общински съвет. Първата среща на Комитета ще бъде с ГЕРБ. Утре председателите на гражданската инициатива ще се срещнат с кмета Николов, за да потърсят обединение на десните политически сили. Пред журналисти Табаков посочи, че Комитетът ще разчита на факта, че петицията е подкрепена и от симпатизанти на управляващата партия. След това ще има консултация и с БСП.

“Очакваме естествена подкрепа от БСП, защото когато покойният Евгений Мосинов бе кандидат за кмет, издигнат от БСП, избираемите районни кметове бяха един от акцентите в предизборната му платформа”, заяви още Табаков.

Предложението на комитета е подкрепено и от петиция. Председателите на “За развитие на местната демокрация” не уточниха колко хора са подкрепили подписката. По думите на Живко Табаков, причината е, че не желаят да противопоставят гражданското общество на представителите на местната власт в светлината на предстоящите избори. Затова днес бяха входирани минималният брой подписи, според изискванията на закона.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или