Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да подготвим първокласника за първия учебен ден

Да подготвим първокласника за първия учебен ден

Началото на учебната година наближава. В този период обикновено сме съсредоточени в осигуряването на най-важното - тетрадки, помагала, раница, спортен екип... отмятаме всяка точка от списъка с покупките, но често сме склонни да пренебрегнем емоционалната страна на първия учебен ден.

Началото на учебната година наближава. В този период обикновено сме съсредоточени в осигуряването на най-важното - тетрадки, помагала, раница, спортен екип... отмятаме всяка точка от списъка с покупките, но често сме склонни да пренебрегнем емоционалната страна на първия учебен ден. Днес сме Ви подбрали 8 съвета за подготовка на първокласника в навечерието на учебната година.

На първо място, началото на учебната година е голяма промяна за детето. Добре е да въведете новата рутина отрано, за да намалите стреса от първия учебен ден. Можете да започнете да събуждате малчугана в часа, в който ще става за училище, да закусвате заедно, да говорите за графика, с който детето ще се съобразява след 15-и септември, съветват експертите от портала "Parents.com".

Подгответе бъдещия ученик с истории за Вашия първи учебен ден. Разкажете на детето забавни случки от престоя Ви в училище, за да го заредите с очакване за спомените, които ще натрупа през следващите 12 години. Можете да потърсите и детски книжки за началото на учебната година.

Ако имате тази възможност, запознайте бъдещия ученик с учителката му и/или с някой от бъдещите му съученици. По този начин малчуганът няма да се чувства неудобно на 15-и септември, заобиколен от непознати лица.

В случай, че вече сте набавили помагалата, които ще му бъдат необходими, разгледайте ги заедно. Според експертите, предварителната подготовка за това, какво го очаква, ще вдъхне самоувереност на детето и ще събуди у него любознателност. На пазара има разнообразие от книжки за буквите и цифрите - може да използвате дните до 15-и септември, за да попълните допълнителен сборник.

Сега е моментът детето да се научи да учи и да спазва дисциплина. Можете да проучите какви кръжоци или спортни клубове организират занимания за деца в училището или района, в който живеете. Предложете на малчугана и съгласувайте с него какво би му било интересно да посещава. Не е задължително заниманията да продължат. Обяснете му, че ако не му допадне, винаги може да се откаже.

Изберете моливите, тетрадките и аксесоарите заедно. Съобразете се с вкуса на детето Ви, като му обясните ограниченията на бюджета. Бъдещият ученик трябва да знае какво може и какво не, но трябва и да харесва принадлежностите си, за да се чувства комфортно в новата среда, в която ще се озове след 15-и септември.

Макар по това време финансовото Ви състояние да е проблемно заради многото разходи, планирайте определена сума за нещо екстравагантно. Това може да бъде комплект или аксесоар с любимите герои; модерна, макар и непрактична дреха; ново бюро или друга по-специална вещ.

Превърнете първия учебен ден в своеобразен празник. Планирайте семейна вечеря или друг забавен ритуал, с който да отпразнувате 15-и септември. По този начин датата ще се асоциира с приятно изживяване. Съобразете се с предпочитанията на първокласника - дали предпочита кино с мама и татко, вечеря с пица или посещение на развлекателен център. Нека това се превърне във Вашия семеен ритуал за посрещане на учебната година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега