Експерти предупреждават за бум на фалшиви пари около празниците

Автор: "PoligrafF", от 25.12.2018 0
Причината са големите обороти в предколедните дни.

Експерти предупреждават за бум на фалшиви пари около празниците. Причината са големите обороти в предколедните дни, когато традиционно пазаруваме повече и една банкнота сменя няколко ръце много по-бързо.

Само в месеците от януари до септември са засечени 7 фалшиви столевки. Най-често обаче се срещали подправени двадесетолевки. До момента са спрени над 400 такива банкноти, предава bTV. Въпреки по-трудното им подправяне, вече се фалшифицирали и монети.

В следващите три години БНБ ще подмени всички банкноти с нови, по-добре защитени. Както вече Ви информирахме, първата нова емисия е с номинал 100 лева. От БНБ съветват да разглеждаме монетите и банкнотите внимателно. При съмнение – да сравним банкнотата с друга и ако продължим да не сме сигурни да отидем да проверим парите в най-близката банка или обменно бюро.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или