Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелкова получи награда за принос в развитието на туризма

Министър Ангелкова получи награда за принос в развитието на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи награда "Личност на туризма на Балканите за 2015 г. и министър с особен принос за развитието на сектора" от Балканския алианс на хотелските организации.

Министърът натуризма Николина Ангелкова получи награда "Личност на туризма на Балканитеза 2015 г. и министър с особен принос за развитието на сектора" отБалканския алианс на хотелските организации. Това стана на церемонията в Черна гора в рамките на Конференцията намеждурегионалното сътрудничество „Destination as a Brand“. Наградата бе връченаот министъра на устойчивото развитие и туризма на Черна гора БранимирГвозденович. 

"Балканите иматвсички природни и културни дадености да се превърнат в една от най-посещаванитетуристически дестинации и това зависи от общата ни работа на представителите надържавата и бизнеса", каза министър Ангелкова по време на откриването наконференцията. По думите й в днешния глобализиран свят е важно да се задълбочисътрудничеството, за да бъдем конкурентни на световния туристически пазар.

"Подобни събития са важни, защото заздравяват връзките и слагат началотона нови партньорства", отбеляза тя. В рамките на изказването си тяблагодари за оказаната чест, като подчерта, че това е оценка за общата работа на  изпълнителната власт, на доброто партньорствос общините, но най-вече за усилията на туристическия бранш в България. 

По-рано дваматаминистри подписаха и Споразумение за сътрудничество в областта на туризма междуБългария и Черна гора. Една от целите, заложени в документа, е задълбочаване наконтактите и развитието на двустранните туристически връзки. Ще бъдатпредприети и действия за по-доброто представяне на културно-историческитетрадиции, както и за улесняване на процедурите за обмен на туристи междуБългария и Черна гора. 

Според данните наНСИ само за първите четири месеца на 2016 г. около 2 хиляди черногорски туристиса били в страната ни, а пътувалите българи до Черна гора за същия период санад 1 200 души. Големи перспективи има и в разработването на общи продукти задалечните пазари между двете страни. 

В конференцията„Destination as a Brand“ участват представители на туристическия бранш наБългария, Хърватска, Гърция, Сърбия, Черна гора, Македония, Босна, Албания,Балканския алианс по гостоприемство, Асоциацията на хотелиерите, ръководители ипредставители на най-високо ниво в областта на туризма в Югоизточна Европа идр.

Фокусът е поставен върху възможностите за сътрудничество между страните врегиона с цел привличане на повече туристи, както и на стъпките за превръщанетона Югоизточна Европа в още по-привлекателна международна туристическадестинация. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега