Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От юли посещаваме банята на Сюлейман Великолепни срещу 6 лева

От юли посещаваме банята на Сюлейман Великолепни срещу 6 лева

Този юли се очаква да отвори врати за посетители една от най-новите туристически атракции на Бургас - археологическият комплекс Аква Калиде.

Този юли се очаква да отвори врати за посетители една от най-новите туристически атракции на Бургас - археологическият комплекс Аква Калиде. Според предварителните разчети, желаещите да посетят банята на Сюлейман Великолепни ще могат да го направят срещу 6 лева. Тарифите за туристическия комплекс вече са внесени в Общински съвет от зам.-кмета Йорданка Ананиева и ще бъдат обсъдени на следващото редовно заседание в края на този месец.

Активните разкопки край бургаските Минерални бани започнаха през 2009-а година и оттогава историческите съкровища не спират да изумяват както археолозите, така и обикновения човек. Реставрацията на комплекса стартира през 2014-а година и през месец юли атрактивният обект вече ще приема посетители. Стопанисването ще се извършва от ОП "Туризъм".

Банята на Сюлейман Великолепни е вече напълно реставрирана. Комплексът ще включва и паркова част със заведение, така че дестинацията да включва пълен набор от услуги. Самият достъп до атракцията обаче ще става със закупуване на билет. Стандартният ще струва 6 лева, учащи и пенсионери ще влизат срещу 3 лева, а децата до 7 години и лицата с увреждания няма да заплащат вход, предлагат от отдел "Туризъм".

Ще има и пакетни билети за групови посещения. Семейство с до 3 деца над 7 години ще влиза срещу 12 лева, а при организирани групи над 20 човека билетът ще струва по 4 лева на човек. Организираните групи ученици/пенсионери ще се ползват с още по-голяма отстъпка - всеки ще плаща по 2 лева.

На място ще има на разположение и мултифункционална зала, като цената за един час ще бъде 30 лева, а за цял ден - 150. Амфитеатърът също ще се отдава. Съоръжението с 200 седящи места ще струва 50 лева на час за събития и 25 лева на час за репетиции.

Идеята на отдел "Туризъм" е атракционът да се комбинира с търговски комплекс. Тъй като Аква Калиде се намира в близост до парк с наличие на спортни и пикник зони, от администрацията предлагат там да се обособи и биопазар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега