Проучване посочи климатичните промени като най-голямата международна заплаха

Автор: "PoligrafF" , от 11.02.2019 0
В топ 3 на опасностите в глобален план се нареждат още тероризмът и киберпрестъпността.

Проучване на американския изследователски център “Pew” посочи климатичните промени като най-голямата международна заплаха. В топ 3 на опасностите в глобален план се нареждат още тероризмът и киберпрестъпността.

Изследването е проведено през пролетта на 2018-а година. 13 от всички 26 страни, в които е реализирано проучването, посочват промените в климата като най-голяма заплаха. 8 пък са посочили като сериозна опасност тероризма и по-специално терористичните действия, организирани от групировката Ислямска държава. В това число влизат Франция, Русия, Индонезия и Нигерия.

Четири страни, включително САЩ и Япония, са определили като топ заплаха кибератаките, организирани от чужбина. Любопитна е позицията на Полша, където общото мнение е, че най-голяма опасност за страната представлява руското влияние.

Отделните страни са посочили като осезаема заплаха ядрената програма на Северна Корея, както и състоянието на световната икономика. В 10 от страните, в които е реализирано допитването, съществува страх от икономическата и политическата мощ на САЩ.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или