56% от нашенци смятат, че поевтиняването на тока ще спре замърсяването на въздуха

Автор: "PoligrafF" , от 05.12.2018 0
Това показва социологическо изследване от тази година.

​56% от нашенци смятат, че поевтиняването на тока ще спре замърсяването на въздуха. Това показва социологическо изследване на АФИС, цитирано от БНТ. То е проведено в периода между 30 ноември и 4 декември 2018 г. В него са участвали 1010 пълнолетни българи.

Според повече от половината участници в допитването, по-достъпното отопление на електричество ще спомогне за ограничаването на фините прахови частици, емитирани от отоплителните уреди на твърдо гориво.

Повече от една трета от тях са признали, че усещат влошаване на качеството на въздуха в населеното място, в което живеят. Три пъти по-малко констатират подобрение на чистотата на въздуха. За всеки втори няма особена промяна.

Помолени да посочат две мерки, които биха допринесли за по-чист въздух в тяхното населено място, анкетираните най-често посочват по-ниска цена на тока, намаляване на придвижването с коли, спиране на вредните производства и отоплението с газ.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или